tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
26 October | Löpen Om oss Kontakt
Massivt firande när restriktionerna togs bort
Robin Hellstrand 67 Opinionsbildare,
PLiPP går mot börsen
Anders Kellman 118 Marknadsansvarig, PLIPP

Industri & teknik

Coca-Cola fördjupar klimatsamarbete med Vattenfall

Av Marie von Satzger 2021-07-05
Företag i framkant tar ännu ett steg för ett hållbart klimat. Börjar klimatkompensera med hjälp av Vattenfall.

Det är Coca-Cola European Partners som i dagarna låtit meddela att de tar nästa steg i sin hållbarhetsstrategi.

Minskade utsläpp på omkring 700 ton

Till anläggningen i Jordbro har man redan i dag 100 procent miljödeklarerad el från vindkraft, men väljer nu att även klimatkompensera med hjälp av Vattenfall, en satsning som beräknas ge minskade utsläpp på omkring 700 ton. Sofie Eliasson Morsink, VD för Coca-Cola European Partners i Sverige kommenterar initiativet:

– Vårt mål är att bli fossilfria till år 2030 och vår energianvändning är en viktig del för att kunna nå målet. Vi vill vara med och ta ansvar och arbetar hela tiden för att driva en ännu mer hållbar verksamhet. Genom att nu välja klimatneutral el så hoppas vi kunna inspirera och uppmuntra andra företag att se på sina klimatavtryck från ett helhetsperspektiv.

Vi har hela tiden varit intresserade av nya lösningar i form av energieffektivisering och samarbete för att minska vårt klimatavtryck

Coca-Cola European Partners Sverige är energikund till Vattenfall sedan 1998. Sedan den 1 januari 2019 har företaget hela sin elleverans från vindkraftverket Lillgrund i Öresund. Samtidigt har man valt att aktivt klimatkompensera för de oundvikliga utsläpp som uppstår i samband med energiproduktion sett ur ett livscykelperspektiv.

Uppfyller klimatmålen för Agenda 2030

Vattenfall har via organisationen Gold Standard, som granskar och kvalitetssäkrar projekten, valt att bidra till projekt med sol- och vindkraftsutveckling. Alla projekt uppfyller klimatmål som ingår i Agenda 2030.

– Coca-Cola European Partners Sverige har hela tiden varit intresserade av nya lösningar i form av energieffektivisering och samarbete för att minska sitt klimatavtryck. Nu hjälper vi Coca-Cola European Partners i Sverige med detta och kan samtidigt bidra till att minska utsläppen någon annanstans, säger Branislav Slavic, chef Vattenfall Customers & Solutions, Norden.

 
SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com