tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
24 September | Löpen Om oss Kontakt
Macrons örfilare frikänd
Robin Hellstrand 67 Opinionsbildare,

Trender

Dansk skola förbjuder olämplig klädsel

Av Robin Hellstrand 2021-06-29
Bör barn verkligen klä sig utmanande?
Magtröjor först ut. Klädkoden ska hjälpa eleverna.

Den varma sommaren har fått många att vilja ta på sig mer luftiga kläder, och stundom mera lättklätt. I samband med skolstarten har det resulterat i en del konflikter. En grundskola i Danmark har nämligen valt att markera mot olämplig klädsel genom att införa en klädkod i skolan.

Vi vågar vara de vuxna som sätter vissa gränser för vad vi tycker är lämpligt, och det är naturligtvis inte alla som håller med om det, och det är okej.

Utanför Billesund på danska Jylland har en skola valt att förbjuda så kallade ”crop tops”, ett klädesplagg som visar naveln. Modet har blivit mer populärt de senaste två åren och allt fler yngre väljer att använda plagget.

Tydligt meddelande till föräldrar om vad som gäller

Bjarne Kyneb, skolans rektor, har skickat ut ett meddelande där det står att bar mage hör hemma i trädgården, stranden eller sommarstället. Vidare säger Bjarne att förbudet är till för att hjälpa eleverna.

Rektor Bjarne Kyneb säger till tidningen danska Berlingske: Vi vågar vara de vuxna som sätter vissa gränser för vad vi tycker är lämpligt, och det är naturligtvis inte alla som håller med om det, och det är okej.

Urringade tröjor och korta kjolar anses också olämpliga och får inte bäras på skolans område. De elever som vill klä sig extremt lättklätt får istället göra det på fritiden.

SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com