tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
7 December | Löpen Om oss Kontakt
Massivt firande när restriktionerna togs bort
Robin Hellstrand 67 Opinionsbildare,
PLiPP går mot börsen
Anders Kellman 118 Marknadsansvarig, PLIPP

Naturvetenskap

Husdjur lämnas ute i naturen

Av Robin Hellstrand 2021-06-30
Katter släpps ut i naturen och överges av sina ägare.
Många skaffade husdjur under pandemin. Nu väljer vissa att lämna djuren åt sitt öde i naturen.

Det var många som valde att skaffa ett husdjur under pandemin, när folk höll sig i hemmet. Efterfrågan på kattungar och hundvalpar ökade kraftigt under pandemin när många var ensamma.

Många skaffade husdjur när de var ensamma och nu har samhället öppnat upp och då tycker man inte att man har tid med det här djuret längre och då är det en enkel lösning att bara dumpa dem.

Nu har flera djurorganisationer larmat om att husdjur dumpas i naturen. När djuren släpps ut i naturen riskerar de att klara sig dåligt.


Therese Bergman driver föreningen Smådjurschansen skriver i ett inlägg på Facebook att de hittat en kanin som var i så dåligt skick att den var tvungen att avlivas. Kaninen hade två brutna ben och var full av fluglarver.

Therese uppmanar de som har husdjur men inte kan ta hand om dem att omplacera djuren istället för att släppa ut dem i naturen.

Överger husdjuren och lämnar dem i naturen

P4 Kronoberg har pratat med länets kattstall, och det verkar som att många har haft en dålig förståelse för vad det innebär att ha ett husdjur. Kattstallet är fullt och nu larmar de om att katter blir övergivna av sina ägare.


Pia Lindkvist, ordförande på djurens vänner i Växjö, säger i en intervju med P4 Kronoberg: Många skaffade husdjur när de var ensamma och nu har samhället öppnat upp och då tycker man inte att man har tid med det här djuret längre och då är det en enkel lösning att bara dumpa dem.

Förhoppningsvis kommer fler djurägare att välja att ta hand om sina husdjur, och ifall de inte har förmåga till det, välja att omplacera djuren istället för att släppa ut dem i naturen. 

SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com