tumblr hit tracking tool

Kunskap

Kent Jonssons hårda ord om slarvet med vinterdäcken

Av Robin Hellstrand 2021-11-05
Frusna vägar-profilen Kent Jonsson markerar mot slarvet med vinterdäcken.
Snö och halka de närmsta dagarna. Otroligt att folk kan glömma att sätta på vinterdäcken.

Snön har kommit på flera håll i landet men trotts detta är det få som hunnit sätta på vinterdäcken. SMHI utfärdar klass 1-varningar i mer än halva landet och de kan bli riktigt ruggigt väder med snö och halka de närmsta dagarna.

Det är inte bara mössan som ska på, det är ju vinterdäcken också.

Det är enligt lag tvång på att ha vinterdäck från och med den första december. Men på grund av det dåliga vädret kan det vara dags att byta redan nu.

Underligt att snön kommer som en överraskning

Frusna vägar-profilen Kent Jonsson tycker det är minst sagt underligt att folk inte är beredda på väderomslaget. Det är inte direkt någon nyhet att det brukar komma snö i Sverige kring den här tiden.

Kent Jonsson har fått nog av slarvet och skräder inte med orden när han kritiserar folks oförmåga att byta till vinterdäck. I en intervju med P4 Jämtland säger han: Vet tusan inte vad man ska säga om det där. Det är precis som att det kommer som en överraskning varje år. Det är otroligt att folk väntar in i det sista. Oj, det kommer snö. Men det gjorde det ju i fjol också, och året innan och hundra och tusen år före...Det är inte bara mössan som ska på, det är ju vinterdäcken också.

Snön och det kalla vädret kan leda till att det blir halare på vägarna. Så för allas säkerhet glöm inte sätta på vinterdäcken.