tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
18 May | Löpen Om oss Kontakt
Ny kampanj för kunskap om känningar
Jenny Eriksson 180 Produktchef, Novo Nordisk AB
Grönt ljus för Sveriges första demensby
Mia Palmé 97 Marketing manager, Förenade Care
Konkurrensverket granskar Karolinska-affären
Mats Holmström 526 Journalist,

Hälsa & sjukvård

Konkurrensverket granskar Karolinska-affären

Av Mats Holmström 2021-04-14
Det handlar om stora belopp och har både ett enskilt och allmänt intresse och om överträdelser skett kan upphandlingsskadeavgift dömas ut, säger Malin de Jounge, enhetschef på Konkurrensverket.
Nu inleds en granskning av bygget av nya Karolinska. Världens femte dyraste byggnad under luppen i ny utredning av Konkurrensverket.

Konkurrensverket ska granska Karolinska universitetssjukhuset. Bland annat har man gjort beställningar på konsulttimmar från ett enskilt företag för närmare 133 miljoner kronor.

Vi kommer att ställa frågor till sjukhuset

Upphandlingen, som avslutades 2015, sköttes av tillfälligt tillsatta interimschefer som även kraftigt avvikit från ursprunglig upphandlingsspecifikation. Kritiker menar att det kan handla om otillåten direktupphandling.

”Vi kommer att ställa frågor”

– Vi kommer att begära in underlag och titta på avtalet och se vad det är man faktiskt har köpt. Vi kommer att ställa frågor till sjukhuset. Det handlar om stora belopp och har både ett enskilt och allmänt intresse och om överträdelser skett kan upphandlingsskadeavgift dömas ut, säger Malin de Jounge, enhetschef på Konkurrensverket.

 
SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com