tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
18 May | Löpen Om oss Kontakt
Ny kampanj för kunskap om känningar
Jenny Eriksson 180 Produktchef, Novo Nordisk AB
Grönt ljus för Sveriges första demensby
Mia Palmé 97 Marketing manager, Förenade Care
Konkurrensverket granskar Karolinska-affären
Mats Holmström 526 Journalist,

Hälsa & sjukvård

Laser allt vanligare inom medicinsk utbildning

Av Christian Franzetti 2019-11-25
Kontentan av utbildningen blev en gemensam uppmaning till alla diabetiker att kräva av sina diabetesmottagningar att få tillgång till Lunula laserbehandling
Vinner mark som behandlingsform för sårläkning, diabetesfötter och neuropati. Nu en del av Podiatriska utbildingen på Universitetet i Helsingfors.

Podiatriska universitetet i Helsingfors, Nordens ledande utbildnings institut för podiatriker, har valt att ta in Lunula laser från världsledande Erchonia USA.  Lunula laserbehandling och dess medicinska evidens var avgörande för detta beslut. Fokus var på sårläkning, diabetesfötter och neuropati, samt givetvis nagelsvamp där teknologin är välbeprövad med ca 90% effektivitet utan biverkningar.

Stort intresse från eleverna

Intresset var mycket stort och givetvis spelar både resultat som tex. de Ricardo River, Podiatrist i Stockholm, har upplevt en stor roll. Arch of Scandinavia, som jobbar med att utveckla denna marknad är mycket tacksamma för denna utveckling, och hoppas på att i framtiden vara en självklar del av den medicinska vården.

Vi är mycket tacksamma för att vi får vara med och påverka, att få möjlighet att inte bara sälja en låda med funktion, utan även vara en affärspartner, hjälpa till med implementation, affärsutveckling. Vi gör det tillsammans, transparent, och med ett syfte. Stort tack till alla involverade, säger Gilbert Holmgren, COO på Arch of Scandinavia AB.

Många ämnen behandlades

Vi har idag ett hundratal dubbelblindade placebo kontrollerade, randomiserade, multicentrerade studier bakom de 17st FDA 510k och resultat som vi dagligen upplever på alla kliniker runt om i världen. Inom fotvård specifikt är det famförallt patogener och mikrocirkulation som varit fokus. Onychomycosis som enligt de kliniska studier samt resultat från hudratals kliniker i Europa bekämpas på 4 behandlingar a´12min, oövervakat, smärtfritt och utan biverkningar.

KONTENTAN AV Senaste årens evidens är EN GEMENSAM UPPMANING TILL ALLA DIABETIKER ATT KRÄVA AV SINA DIABETESMOTTAGNINGAR ATT FÅ TILLGÅNG TILL LUNULA LASERBEHANDLING

Vi har de senaste åren fokuserat hårt på Diabetesvården. Bla bloddoppler studier som vi gjort på diabetiker visar på en 75% ökning av mikrocirkulation i fötterna efter 4 behandlingar på 4 veckor. Vad kan det göra för tex. amputations statistiken?

Rapporter från landets kliniker

Vi får in rapporter löpande från de olika klinikerna ute i landet, och gemensamt för samtliga är deras försök att få Vårdcentralerna och primärvården att ta in behandlingsformen. De medicinska fotvårdarna som jobbar med Lunulan och som ser dessa resultat vet vad detta skulle göra för exempelvis diabetiker som står inför risken till amputation.

Här är en av många mail som vi fått från Medicinska fotvårds branschen, här Marien Kuiper på Fotvård komplett i Kristianstad.

– Just nu har jag en diabeteskund, diabetes typ 1 sen hon var 8 år gammal. Hon har sjukdomsföljder som nedsatt känsel och nervsmärtor i fötterna. Hon har Charkotfötter och ortopediska skor & inlägg. Hon hade även sprickor i hälen som var svårläkta, säger Marien och fortsätter.

– Vi körde 5 min. Lunulalaser per fot, 3 ggr i veckan, i 2 veckor. Hennes sprickor har läkts och hon är överlycklig eftersom hon har fått så mycket mer känsla i fötterna. Hon känner sig lättare i fötterna och KÄNNER dom när hon går. Hon är jättenöjd.

Foto: Vi har sårläkning, där rapporter från bland annat Så Fotvård i Enebyberg visar på enastående resultat. Här är ett exempel på en före och efter-bild.

– Jag skrev ett papper speciellt om de effekterna Lunulalaser kan ha ( inte som nagelsvampbehandling) utan om ökning av microcirkulation etc, som hon tog med sig till sin diabetesmottagning. Läkare och Sjuksköterska noterade att kundens tår var mycket mer rosa, varmare, bättre cirkulation. Om vi i Sverige skulle kunna arbeta tillsammans med dessa diabetes mottagningarna, utbilda dom, så att dom tar in Lunulan, det hade varit en fantastisk möjlighet för diabetiker!

Minskad risk för amputation

Kontentan av de senaste årens erfarenheter och studier, är en gemensam uppmaning till alla diabetiker att kräva av sina diabetesmottagningar att få tillgång till Lunula laserbehandling. Det minskar smärta och sår och ökar patientens förmåga att känna fötterna, och med ökad mikrocirkulation kommer minskad risk för amputation.

MS-medicin får grönt ljus för användning under graviditet och amning

Hälsa & sjukvårdTillåten användning vid graviditet och amning. Positivt utlåtande från europeiska läkemedelsmyndighetens vetenskapliga kommitté för humanläkemedel.... 2019-10-10 0

Foto: Multipel skleros, MS, är ett kroniskt inflammatoriskt tillstånd i centrala nervsystemet och den vanligaste icke- traumatiska orsaken till neurogiska funktionsnedsättningar hos unga vuxna.
Kent Andersson: "Får alla en god och jämlik cancervård?"

Hälsa & sjukvårdPrivat cancervårdsförsäkring vållar debatt. Alivias VD och medicinska direktör bemöter kritiken i Dagens Medicin.... 2019-06-26 0

Foto: Svensk cancervård får svidande kritik, bland annat från Cancerfonden, på grund av för lång väntan på vård.
SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com