tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
22 January | Löpen Om oss Kontakt
75-årig man hittades död i lägenhet
Robin Hellstrand 67 Opinionsbildare,
Massivt firande när restriktionerna togs bort
Robin Hellstrand 67 Opinionsbildare,

Trender

Mobilspel ökar i popularitet

Av Kim Outreach 2019-05-01
Techvärlden skakades om av Pokémon Go i mobilen, där spelarens geografiska position plötsligt blev en del av spelupplevelsen
En av starkaste speltrenderna under 2019. Mobila spel toppar listorna.

Minecraft och Candycrush banade väg för en ny generation av digitalt spelande. Den stationära datorn byttes ut mot mobila enheter.

Det är inte bara de enklare grafiska gränssnitten och ny processorkraft i mobilerna som föranlett omställningen. En ny rörlig livsstil där spelaren vill ha ständig förnyelse av sina spel bedöms ligga bakom ökningen.

Spel som ständigt ger nya kickar

Även mobiltekniken har anpassats för att kunna hantera de nya modernare spelen. Brittiska Imagination utvecklar AI-anpassade specialkretsar för mobiltelefoner. Processorkraften i billigare mobiler har hittills varit alltför svag för att kunna driva tunga AI-beräkningar. Detta är något som kommer att ändras, om Brittiska Imagination får sin vilja igenom.

Nu behöver spelare världen över inte längre lägga alla ägg i samma korg utan kan istället solla mellan olika spelalternativ

Att skicka förfrågningar till servrar kräver hög prestanda och är inte helt lämpligt för mobiltelefoner, självkörande bilar hanterar detta exempelvis mycket bättre. AI är idag redan möjlig men då skulle användaren behöva vänta på mobilen för att beräkningarna ska bli klara.

Pokemon Go skakade om spelvärlden

Techvärlden skakades om av Pokémon Go i mobilen, där spelarens geografiska position plötsligt blev en del av spelupplevelsen är en av ytterligheterna, samtidigt som Live Blackjack i mobilen också vänt upp och ned på hur det ekonomiska kretsloppet i branschen är disponerat.

Jämförelsesajter ökar intresset ytterligare

Att jämföra produkter och tjänster på nätet har länge varit en uppskattad företagsnisch för konsumentprodukter och tjänster. Företag som komplett och prisjakt har länge dominerat hemelektronikmarknaden på nätet. Men nytt är att även spelvärlden fått jämförelsetjänster som Google Market, som agerar likt en mellanhand mellan spelaren och flera olika sajter. Nu behöver spelare världen över inte längre lägga alla ägg i samma korg utan kan istället solla mellan olika spelalternativ.

Hur framtidens spelbetéende ser ut är för tidigt att säga. Klart är dock att i denna rekordhastighet kommer sättet vi spelar på i framtiden att inte ensa vara likt det vi ser idag.

SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com