tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
26 October | Löpen Om oss Kontakt
Massivt firande när restriktionerna togs bort
Robin Hellstrand 67 Opinionsbildare,
PLiPP går mot börsen
Anders Kellman 118 Marknadsansvarig, PLIPP

Ekonomi

N!CK'S stänger finansiering på 7,3 miljoner dollar

Av Johanna Strand 2021-07-05
Carl Bäcklund (N!CK’S), Alfred Karlsten (Pollux Capital) och Gustaf Brandberg (Gullspång Invest)
Företaget stänger investeringsrunda på 7,3 miljoner dollar. Familjen Brandbergs Gullspång Invest och Alfred Karlstens Pollux Capital som största investerare.

Luthman Backlund Foods tillverkare av N!CK’S glass, bars och snacks har under maj stängt en ny investeringsrunda på 7,3 miljoner dollar med. N!CK'S har nyligen lanserat sin nya glass i Sverige, Finland och USA (där man har växt från noll till över 3000 butiker på drygt sex månader) och planerar lanseringar även i Tyskland och på Irland under 2020.

Som traditionell glass men med 70% färre kalorier

N!CK'S har även tecknat ett långsiktigt exklusivitetsavtal för rätten att använda en revolutionerande växtbaserad fettingrediens från Epogee LLC. Med denna patenterade ingrediens kan man skapa samma smak, konsistens och munkänsla som hos traditionell glass men med 70% färre kalorier. "Om du vill ha en glass med en fyllig, krämig,munkänsla, är fett det du behöver. Epogees växtbaserade fett ger samma upplevelse som mejerifett, men utan kalorier", förklarar N!CK’S innovationschef Erik Lennartsson.

Vi har en unik och världsledande produkt och intresset är enormt hos alla vi presenterar den för

“Vårt långsiktiga mål är att bygga N!CK'S till ett världsledande varumärke inom välsmakande och hälsosamma glassar och snacks. För att lyckas behöver vi partners och investerare som delar vår långsiktiga vision och som förstår komplexiteten och vetenskapen bakom vår verksamhet. Vi är därför mycket glada över att ha med oss investerare och partners som Gullspång och Pollux Capital” säger en av grundarna, Carl Bäcklund.

”Glad att få saminvestera med familjen Brandberg”

“Jag är otroligt tacksam över att få möjligheten att hjälpa bolaget vidare i sin expansion, inte nog med att bolaget har skapat marknadens bästa produkter utan visar även att det finns en stark underliggande lönsamhet. Jag är även glad att få saminvestera med familjen Brandberg (Gullspång Invest) som jag har stor respekt för.” säger Alfred Karlsten, grundare av Pollux Capital.

N!CK’S planerar ytterligare en emission under sommaren med företräde för Pollux och övriga befintliga aktieägare för att kunna stärka upp marknadsföring och distribution av glassen, både i USA och Europa. “Vi har en unik och världsledande produkt och intresset är enormt hos alla vi presenterar den för - både i Europa och USA. ” säger Carl Bäcklund.

SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com