tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
7 December | Löpen Om oss Kontakt
Massivt firande när restriktionerna togs bort
Robin Hellstrand 67 Opinionsbildare,
PLiPP går mot börsen
Anders Kellman 118 Marknadsansvarig, PLIPP

Samhälle

Polisen ökar kontrollen – påstår sig jaga "fartdårar"

Av Robin Hellstrand 2021-06-30
Under veckan kommer det vara mer poliskontroller.
Säger sig vilja minska olyckor. Polisen ökar sin närvaro.

Under en hel vecka ökar polisen sina insatser för att minska olyckor på vägarna. Polisen kommer primärt att öka sin närvaro i tätbebyggda områden.

På Facebook uppmärksammar polisen allmänheten om vad som kommer att hända. Polisen skriver att de under veckan har ett ökat antal hastighetskontroller i närheten av skolor och förskolor, men även i statscentrum och vid köpcentrum. Polisen kommer att fokusera på framförallt två faktorer: hastighet och nykterhet.

För den som kör för fort på en 30-väg svider nog böterna rejält.
 

Från den 16 augusti till den 22 genom för polisen en nationell trafikvecka med fokus på att minska olyckor och riskfyllt beteende i trafiken.

Kan ta med förare till polisstationen

Inför samma vecka 2019 meddelade polisen allmänheten att fortkörare kunde bötfällas med 2000 kronor i böter om man överskred hastighetsgränsen med 1 kilometer i timmen.

Polisens presstalesman, Stefan Gustavsson, säger till Sveriges Radio: för den som kör för fort på en 30-väg svider nog böterna rejält.


Polisen skriver på sin hemsida att de har rätt att ta med en förare till polisstationen, om föraren vägrar blåsa i sållningsinstrumentet, så att de kan ta urin- eller blodprov.

SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com