tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
20 June | Löpen Om oss Kontakt
Virtuella Ung Cancer Milen blev en succée
Tomas Andre 184 tfVD, RaceONE
Ny kampanj för kunskap om känningar
Jenny Eriksson 180 Produktchef, Novo Nordisk AB
Grönt ljus för Sveriges första demensby
Mia Palmé 97 Marketing manager, Förenade Care

Industri & teknik

Så arbetar BMW med 3D-printing

Av Andrea Kral 2021-05-11
Seminariet avhandlade vilka framtida innovationer som kan uppnås med hjälp av 3D-printing.
BMW-koncernen har utmärkt sig med flera 3D-printade delar. I ett seminarium presetnterade man verksamheten för en större publik.

3D-printing har gått från att vara framtidens teknik till något som används i flera branscher. Idag sitter 3D-printade delar i flera av BMW-koncernens motorer och karosser. I ett seminarium öppet för allmänheten bjöd företaget in en större publik att ta del av hur deras verksamhet effektiviserats och förbättrats genom att använda sig av 3D-printing.

Känd BMW-profil föreläste

Det är Dr. Ing. Dominik Rietzel, från BMW som berättade om hur och framförallt varför BMW idag väljer att printa vissa delar istället för att tillverka dem på konventionellt vis. Seminariet avhandlade även vilka framtida innovationer som kan uppnås med hjälp av 3D-printing och hur BMW med hjälp av denna teknik skapa mer personliga produkter till sina kunder.

Seminariet blev en av årets stora händelser inom temat 3D-printing.

Seminariet i AlthinsalenTekniska museet i Stockholm bjöd på en föreläsning från Linnéa Tingö, från Siemens Industrial Turbomachinery, som pratade om fördelarna och utmaningarna för de 3D-printade brännare som används kommersiellt i Siemens gasturbiner.

Tillsammans med paneldiskussion och föreläsningar från flera andra forskarprofiler blev seminariet en av årets stora händelser inom temat 3D-printing.

SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com