tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
18 May | Löpen Om oss Kontakt
Ny kampanj för kunskap om känningar
Jenny Eriksson 180 Produktchef, Novo Nordisk AB
Grönt ljus för Sveriges första demensby
Mia Palmé 97 Marketing manager, Förenade Care
Konkurrensverket granskar Karolinska-affären
Mats Holmström 526 Journalist,

Samhälle

Klimatsmart initiativ väcker uppmärksamhet

Av Aleks Kursis 2019-08-20
Det är nordens ledande totaltekniska entreprenör och servicepartner, företaget Gunnar Karlsen, som ligger bakom det innovativa konceptet.
Solbackens äldreboende i Ystad är färdigställt. Anläggningen nyttjar naturkrafter som sol, vind och ”vatten” för elproduktion, värme och frikyla med hjälp av vindkraftverk, solvärme, solceller och borrhål.

Klimatkompenserad komfort kyla – ett nytänk som förbättrar människors livskvalitet

Det är nordens ledande totaltekniska entreprenör och servicepartner, företaget Gunnar Karlsen, som ligger bakom det innovativa konceptet. 2010 började Solbackens äldreboende i Stora Herrestad utanför Ystad ställas om till en klimatvänlig inriktning och nu är projektet färdigställt.

banbrytande forskning och nytänk kan förbättra människors livskvalité

Anläggningen är helt el-kompenserad gällande kylproduktionen (process som komfort) samt för förlusterna i varmvattencirkulationen (VVC).

Förbättrad inomhusmiljö

Personal och boende på Solbackens äldreboende berättar om hur inomhusmiljön klart förbättrats. Initiativet är således ett bra exempel på hur naturkrafterna lokalt kan nyttjas och kan förbättra människors livskvalité utan att lämna negativa avtryck i naturen.

Projektet har uppmärksammats flitigt på senare tid bland annat artiklar i Expressen, Ystad Allehanda och Lokaltidningen.

SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com