tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
24 September | Löpen Om oss Kontakt
Macrons örfilare frikänd
Robin Hellstrand 67 Opinionsbildare,

Resor

Tusentals undviker polisens kontroller

Av Robin Hellstrand 2021-06-29
Polisen menar att grupperna på sociala medier som varnar om kontrollerna försvårar arbetet.
Varnar varandra på sociala medier. Polisen har tröttnat på varningarna.

En viktig åtgärd för att minska olyckor är att genomföra nykterhetskontroller och att se till att trafikanterna följer hastigheterna på landets vägar.

Jag tror inte de här människorna är medvetna om vilka skador de kan göra.

Trots att kontrollerna är till för att rädda liv är det många som med med i grupper på sociala medier för att varna andra om kontrollerna. En Facebookgrupp i Västerås har mer än 11 000 medlemmar och varnar andra i gruppen om polisens kontroller.

Grupperna försvårar arbetet för polisen

När det läggs upp varningar på sociala medier försvåras arbetet för polisen. I stället för att minska olyckor, ta fast rattfyllerister och gripa efterlysta kan dessa personer lättare komma undan.

Mikael Hedström, presstalesperson på polisregion Mitt, säger: Jag tror inte de här människorna är medvetna om vilka skador de kan göra. Till P4 Västmanland säger han att det här han göra skillnad mellan att rädda liv och att någon kan omkomma.

Facebookgruppens administratör Niklas Jansson håller inte med polisen; han menar att de underlättar polisens arbete då trafikanterna kör lugnare på de sträckorna polisen har kontroller.

 

SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com