tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
24 September | Löpen Om oss Kontakt
Macrons örfilare frikänd
Robin Hellstrand 67 Opinionsbildare,

Hälsa & sjukvård

Virtuella Ung Cancer Milen blev en succée

Av Tomas Andre 2021-07-04
Målgruppen är bredare än i ett vanligt lopp; tröskeln är lägre, eftersom det är lättare att ge sig ut på en mils promenad eller löptur som otränad om du inte måste göra det inför andra och dessutom bara behöver öppna ytterdörren.
Drog över 900 deltagare. Samlade in pengar till cancerdrabbade.

Den 2-11 april gick Ung Cancer-milen av stapeln, med syftet att samla in pengar till förmån för unga vuxna cancerdrabbade och närstående. Det virtuella loppet – som anordnades av organisationen Ung Cancer – drog över 900 deltagare, främst i Sverige men även i Spanien, Tyskland och Österrike.

Mycket nöjd med utfallet

Fredrik Sandevärn, marknadsansvarig på Ung Cancer och en av initiativtagarna till satsningen, är mycket nöjd med utfallet.

– Som organisatör är vi otroligt glada, både över resultatet och för hur lättarbetat det varit för oss både i uppstarts- och genomförandefas. Ung Cancer är en liten organisation med väldigt begränsade personal- och insamlingsresurser, så att ha möjligheten att genomföra aktiviteter som är enkla, effektiva och skapar mycket nytta i förhållande till arbetsinsats och administration är väldigt värdefullt för oss.

Vi ser stora fördelar med att alla kan delta, var man än befinner sig

Eftersom det var första gången som Fredrik och hans kollegor arrangerade ett lopp, var det så klart förknippat med både spänning och viss osäkerhet, men all eventuell oro skulle snart visa sig ha varit i onödan.

Vi hade ingen tidigare erfarenhet av att anordna vare sig fysiska eller digitala lopp, men hela processen har bara flutit på – allt från uppläggning och uppstart av lopp, till löpande administration. Tekniken har känts intuitiv och enkel att förstå, även för oss som förstagångsanvändare.

Även deltagarna i loppet har återkopplat med positiva synpunkter.

Otroligt bra respons

Vi har fått otroligt bra respons. Många har uppskattat möjligheten att kunna delta oavsett var i landet – eller världen! – man befinner sig. Tanken att man kan vara med och göra skillnad genom att röra på sig, är något som många har uppskattat. Vi fick även lite extra draghjälp av olika influencers, som gärna ville hjälpa oss att sprida vårt budskap, just för att de tyckte att det var ett sånt fint syfte.

Gällande eventuella frågor kring det tekniska har deltagarna fått hjälp direkt av RaceONE, som har en egen support.

Vi på Ung Cancer har därför inte behövt hjälpa deltagarna med de bitarna, vilket vi har varit tacksamma för.
RaceONEs del i processen, överlag, beskriver Fredrik som en viktig framgångsfaktor.

Dialogen med RaceOne har redan från start varit väldigt öppen och vi har fått mycket stöd i det löpande arbetet, samt har kunnat bolla med dem när nya idéer uppkommit. Vi känner dessutom att vi efter loppet fått bra gehör för de utvecklingsidéer vi kommit med för att underlätta ytterligare både för oss som organisatör och för användare.

Fredrik och hans kollegor på Ung Cancer ställer sig positiva till att anordna fler virtuella lopp i framtiden.

Den totala upplevelsen har varit väldigt bra och över förväntan, speciellt när det kommer till slutresultat och uppnådda mål. Tanken är absolut att vi vill göra det igen. Vi har dragit viktiga lärdomar av Ung Cancer-milen, som vi kommer ha användning för nästa gång. Bland annat kommer vi nog att arbeta lite mer på erbjudandet för löparna, samt fundera mer kring hur vi kan arbeta mot företag. En av fördelarna med att anordna ett virtuellt lopp är att kostnaden för administration och deltagare är så pass låg att man kan unna sig att testa nya saker utan att riskera allt för mycket.

Enkelheten är något som återkommer i Fredriks upplevelse av att arrangera – och delta i – ett virtuellt lopp.

Vi ser stora fördelar med att alla kan delta, var man än befinner sig. Vi hade ju deltagare på flera olika ställen i Europa! Dessutom blir det väldigt lätt att göra på uppstuds. Det är lika lätt att dra med sig en kompis, som det är att tävla mot någon som befinner sig i en annan del av världen. Vidare ser vi att målgruppen är bredare än i ett vanligt lopp; tröskeln är lägre, eftersom det är lättare att ge sig ut på en mils promenad eller löptur som otränad om du inte måste göra det inför andra och dessutom bara behöver öppna ytterdörren. Alla har inte heller den ekonomiska möjligheten att delta i ett större lopp, eftersom det kan tillkomma kostnader för resa och boende.
Målet för Ung Cancer-milen var att få 500 anmälda deltagare. Resultatet blev långt bättre än så.

Vi hade som sagt över 900 deltagare – 926 för att vara exakt – och vi lyckades samla in strax över 280 000 kronor, berättar Fredrik. Det känns helt fantastiskt! Klart vi vill göra det här igen.

MS-medicin får grönt ljus för användning under graviditet och amning

Hälsa & sjukvårdTillåten användning vid graviditet och amning. Positivt utlåtande från europeiska läkemedelsmyndighetens vetenskapliga kommitté för humanläkemedel.... 2021-07-03 0

Foto: Multipel skleros, MS, är ett kroniskt inflammatoriskt tillstånd i centrala nervsystemet och den vanligaste icke- traumatiska orsaken till neurogiska funktionsnedsättningar hos unga vuxna.
SITE RUN BY NEWSEF.

Adress: Birger Jarlsgatan 18
Postnummer: 11156, Stockholm
E-postadress: info@newsef.com